Om Tio Tankar…

Du borde ha varit en utav Sommarpratarna i Radio!!

En vän till mig, en inspiratör och livskonstnär fick denna kommentar på facebook.
Jag ”lajkade” direkt. Hon borde verkligen varit en utav sommarpratarna.
Jag skrev sedan:
– Skit i sommarpratarna, vi gör det själva!! Vi startar en egen radiokanal. Vi hittar de som borde varit sommarpratare och så gör vi en egen grej. Sagt och gjort.
Den 28/10 och Tio Söndagar framöver kommer vi samla Tio Tankar Om Barn.
Vi kommer att lägga fokus på barn av vår tid och framtidens lärande. Vi gör detta i samarbete med Radio WoW och så med som sagt var Tio personer vi älskar. Tio personer som brinner för just våra ungar och lärande. Tio personer som ställer upp med sin tid! Programmen kommer att sändas live men går självklart att lyssna på i evigheter framåt. Allt sker på nätet via vår blogg och Facebooksida.

/TioTankarOmBarn

2 tankar om “Om Tio Tankar…

  1. Förutsättningen för att vi skall lyckas är att vi startar tidigt med barn i Förskolan, som är 1-3 år. Idag är barngruppena så stora att vi missar de de med problem typ ADHD, Dyslexsi mfl bokstavs symptom. Persons maxtaxa var vällovlig för att kvinnor skulle kunna komma ut i förvärvsarbetet. Hans reform blev synneligen framgångsrik och staten drog in 150 miljarder i skatter. Barngrupperna ökade drastiskt men kommunerna fick inga extra resurser. 15 timmarsregeln ökade också grupperna vilket 25 timmarsregeln också kommer att göra. Gunilla Niss menar att vi nu skapar en strukturell barnmisshandel. Alla ser detta och Förskolan som engång var världens bästa håller nu på att förstöra generationer av barn. Att då snacka om att vi löser problemen genom att ändra tänket, vilket naturligtvis är en av förutsättningarna, räcker inte. Barngruppernas storlek i skola och förskola måste bli mindre, och barn med behov av särskilt stöd måste få det, innan Förskolepersonal och lärare kan förväntas orka ta tag i ett nytt tänk i dessa frågor. För att minska barngrupperna till en anständig och inte skadlig nivå så krävs stora investeringar. Problemet är att vårt sätt att bedriva ekonomi i stat, kommuner och landsting inte medger siciala investeringar. En ny skola för 100 miljoner kan byggas genom investeringar som avskrivs på 20 år med en investering på 100 miljoner på barn och ungdom som avskrivs på 14 år och ger enorma samhällsvinster är inte möjlig enligt gällande lagar. Bjud in Nationalekonomen Ingvar Nilsson som föreläsare i det 12 programmet. http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdkn/20101028_socialainvesteringar_piperska/mainshow.asp?STREAMID=1&STARTTIME=2144

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s